Funderingar – 2008/2009


2008 är slut, 2009 är här – här kommer några personliga funderingar om det förra året och detta år. Framförallt kommer det vara intressant att vid samma tidpunkt nästa år kunna se vad som stämde och vad som inte stämde.

Projekt

  • Välgörenhet är ett ämne som definitivt är i behov av nytt blod och förhoppningsvis ska jag och några bekanta kunna tillföra med ett nytt spännade projekt. Första mötet om detta har vi på måndag, det blir definitivt uppföljning här på bloggen.
  • Under 2008 lanserades Djurgårdsbloggen som har så här långt har tagits emot väldigt bra. Vi är fyra Djurgårdssupportrar som skriver om DIF och inför den nya fotbollssäsongen kommer jag att sjösätta en ny design som förhoppningsvis kan ta bloggen till nästa nivå.
  • För några veckor sedan skulle jag försöka hitta ett yogaställe i Stockholm, men fann det krångligt. Där föddes idéen om att sätta ihop en katalog för yogaställen med WordPress som plattform. Förhoppningen är att kunna sätta igång webbplatsen under januari.
  • Om jag mot all förmodan skulle bli klar med det som listas ovan har jag en trevlig lista med ungefär 50 projekt som jag vill genomföra samt några projekt som är näst intill klara (till exempel Webbjobbet) som bara behöver en sista ansträngning.

Bloggen

  • Ett av målen med 2008 var att börja blogga på en personlig domän och det har jag ju faktiskt lyckats med här, även om det blev verklighet först i årets sista månad. Den första trevande inledningen har varit rolig och jag ser fram emot ett ännu roligare 2009 – redan har det kommit in förfrågningar om frilansjobb rörande WordPress tack vare denna blogg och det måste ses som en liten framgång.
  • Det är brukligt att även presentera några siffror att arbeta mot under 2009, så först och främst ska jag försöka att producera minst ett inlägg varannan dag. Jag ska även försöka få 200 personer att prenumerera på bloggen genom RSS eller e-post.

Det personliga planet

  • Under slutet av 2008 flyttade jag hemifrån till en etta i Sundbyberg och även om mycket har gjorts för att förbättra lägenheten (främst tack vare min far och min farfar) så återstår fortfarande en hel del. Det ska jag försöka hinna med.
  • Jag har börjat titta på utbildningar för att bredda mina perspektiv – även om jag främst tror på livets skola. Förhoppningsvis kan jag hitta några kvällskurser i marknadsföring…
  • Framförallt ska jag under 2009 utvecklas som människa, lära mig nya saker och ha riktigt kul. Jag ska gå på mycket konserter och festivaler (bland annat AC/DC på Ullevi, Thåström på Circus, Sweden Rock Festival, D-A-D i Stockholm och ev. Göteborg) och sprida glädje bland andra människor.