Med en blick bakåt och flera blickar framåt


Tre månader sedan det senaste blogginlägget på denna blogg – nu är det dags igen och helt temporärt ska jag bli personlig och ta en titt bakåt på 2009, men även blicka framåt.

Jag inledde som frilansare i mitten av 2009 och kom snabbt igång tack vare flera vänner och kollegor. Denna blogg spelade definitivt också sin roll och även om det har varit en fantastisk rolig tid har det också stundtals varit hektiskt och knepigt på flera sätt – det är ingen dans på rosor och man lär sig snabbt mycket om sig själv – tyvärr har jag inte tagit mig den tiden som krävs för eftertanke och analys förrän nu.

Speciellt de senaste månaderna har varit oerhört hektiska och stundtals har det varit svårt att få tag i mig vilket säkert har varit frusterande, både för mina kunder och för mig. I en period kändes det som att den där berömda väggen uppenbarade sig framför mig, vilket förmodligen byggde på en dålig erfarenhet i konsten att säga nej. Detta var anledningen till att resultatet av det som levererades inte alltid höll den höga nivå som man vill att det ska göra och att ett uppdrag faktiskt blev dåligt, vilket grämer mig.

En av de saker som har tagit både tid och koncentration är We Up North, den webbyrå som jag har grundats tillsammans med mina två fantastiska kollegor och vänner Andreas Karlsson och Erik Pettersson. Vi fokuserar bland annat på WordPress (föga förvånande), men sysslar även bland annat med webbdesign, gränsnittsutveckling och utveckling.

Nu i början av 2010 flyttade vi tillsammans med Robert Lordh in hos PR-byrån Smicker och det känns väldigt inspirererande att ha ett eget riktigt kontor på Surbrunnsgatan i Stockholm och att kunna arbeta tillsammans fysiskt. Är ni intresserade av att veta mer om vad vi kan göra för er, finns kontaktinformation tillgänglig på vår webbplats – kom gärna förbi och ta en kaffe med oss!

Min blogg har, som sagt, legat i dvala de senaste månaderna och förhoppningen är att det ska bli förändring på detta! WordPress har knappast tappat aktualitet och det finns hundratals saker att skriva om som kan komma er läsare till nytta, samtidigt som ett nytt tema är under utveckling. Är det någon som är intresserad av det nuvarande temat, är det bara att kommentera detta inlägg eller höra av er.

Så för att avsluta och till viss del summera – en del saker har helt enkelt gått mindre bra. Jag tar med mig de erfarenheter och kunskaper om mig själv, mina brister och mina styrkor som detta gett mig. Men samtidigt är det mycket som har gått väldigt bra och det känns fantastiskt inspirerande att kunna få arbeta med något som jag verkligen gillar, tillsammans med fantastiska kunder och kollegor. We Up North är något som jag är väldigt stolt över, och målet är självklart att när motsvarande analys görs över 2010 att vara ännu stoltare!