Använd sidmallar i WordPress


Hur du använder olika sidmallar för sidor i WordPress.

Fler och fler börjar upptäcka att WordPress sträcker sig utanför sin bloggkostym – plattformen fungerar även utmärkt som CMS-plattform. En viktig (men relativt dold) del i att använda WordPress som Content Management System är möjligheten att kunna utveckla och använda olika sidmallar som man sedan väljer när en ny innehållssida skapas.

För att lägga till en sidmall, skapa en ny PHP-fil med valfritt namn i din temakatalog och infoga följande kodsnutt högst upp i dokumentet:
[sourcecode language=’php’]

[/sourcecode]
När du har gjort detta är det dags att skapa en ny sida eller välja en sida i WordPress att byta sidmall på. Välj en sida, hitta ”Mall för sidor” (Page Templates) och välj den sidmall du just skapade. Svårare än så är det inte!

Det verkar finnas en liten bugg i WordPress som gör att nya sidmallar inte görs tillgängliga i administrationsläget. Lösningen ska, enligt Elite Freelancing, vara att deaktivera sitt bloggtema för att sedan aktivera det igen. Sidmallen ska då visas.