CSS-cache


Hur kan CSS-cache påverka dina designuppdateringar?

I de allra flesta fall är självklart webbläsarens caching av en webbplats CSS-dokument väldigt bra, då det ökar snabbheten på din webbplats. Men det finns några scenarion där det kan vara väldigt irriterande, till exempel när du laddar upp en ny version av din webbplats till webbservern med ny HTML och ny CSS. HTML-dokumentet laddas ner med den uppdaterade koden, men webbläsaren serverar det lagrade CSS-dokumentet. I värsta fall blir webbplatsen obrukbar och du riskerar att förlora en kund.

En manuell lösning är att lägga till en variabel i länken till ditt CSS-dokument varje gång du uppdaterar din webbplats. Detta gör att webbläsarens tvingas att ladda ner den uppdaterade versionen. Länken till CSS-dokumentet kan då se ut så här:

Nästa gång du uppdaterar byter du helt sonika version1 till version2 i CSS-länken. Men denna lösning är inte optimal – det är lätt att glömma bort att göra det och därför är det bästa om man kan på något sätt lägga till en tidskod automatiskt varje gång ditt CSS-dokument uppdateras…

WP Cache Buster

För er som vill undvika detta problem enkelt och använder publiceringsplattformen WordPress finns det lilla tillägget Cache Buster som tar saken i egna händer och helt automatiskt lägger till en ny tidskod som variabel i länken till CSS-dokumentet varje gång du uppdaterar CSS:en.

Det enda du behöver göra är att ladda ner och installera tillägget, ingen modifikation av ditt tema krävs. Så här ser länken till CSS-dokumentet ut efter att Cache Buster har installerats: