Smush.it optimerar dina bilder


Smush.it optimerar smidigt bilder som används på webbplatser. Genom deras webbplats eller till exempel genom det Firefox-tillägg som finns för nerladdning kan du få fram optimerade versioner av de bilder som din webbplats använder sig av. På bara några sekunder får du fram hur mycket du kan spara på att använda de optimerade bilderna, som du kan ladda ner i zip-format.

Vad gör då Smush.it med dina bilder? Jo, olika bildverktyg används för att till exempel ta bort onödig information ur bilderna, konverta GIF till PNG-8 och applicera bättre komprimeringsmetoder.

WP Smush.it använder sig av tjänstens API för att automatiskt optimera de bilder du laddar upp i samband med publicering av inlägg och sidor i WordPress. Du kan också ”smusha” befintliga bilder som är uppladdade i ditt mediabibliotek i WordPress. För att göra det går du in på en bild i biblioteket och trycker på knappen ”Smush.it now”.

Resultat av Smush på denna blog

”Bara” en vinst på 1 KB (8.71%) på denna blogg, men så har jag inte heller speciellt mycket bilder.

Resultat av Smush på denna blog

Ett snabbt test på Aftonbladet visar att de genom att använda Smush.it skulle kunna minska besökarnas laddningstid med 48.55 KB – en icke försumbar siffra.