Socialt nätverk med Buddypress


Starta enkelt ett eget socialt nätverk baserat på WordPress MU och Buddypress.

Buddypress logoJag håller för närvarande på att planera ett socialt nätverk för en viss grupp av människor där användarna även har möjlighet att starta en egen blogg och som plattform används WordPress MU tillsammans med det ambitiösa tilläggspaketet Buddypress.

Buddypress förvandlar WordPress MU från att vara en bloggtjänst till att bli ett avancerat socialt nätverk. Nyligen släpptes version beta 1.0 och även om det fortfarande finns en hel del barnsjukdomar fungerar i det stora hela riktigt bra. Utvecklingen av Buddypress görs av Andy Peatling som arbetar på Automattic, samma företag som utvecklar WordPress och WordPress MU.

Du kan välja att installera all funktionalitet i din WordPress MU-installation eller ladda ner de komponenter du vill ha. Bland annat finns det stöd för utökade profiler, privata meddelanden mellan användarna, grupper, diskussionsforum samt en bättre integration mellan allt material, inkluderat de bloggar som skapas.

Är du intresserad av Buddypress rekommenderar jag att följa min blogg, då jag bland annat kommer att gå igenom installation och konfiguration av WPMU + Buddypress utifrån det projekt jag arbetar med.

Demo
Vill du testa WordPress MU + Buddypress hittar du det officiella demot på www.testbp.org.

Svensk översättning?
Buddypress är översatt till ett antal olika språk, men tyvärr finns inga svenska språkfiler tillgängliga ännu. Därför har jag tagit saken i egna händer och håller på med en egen svensk översättning. Så fort jag är klar kommer filerna att publiceras här på bloggen.