Reader Notifier och Gmail Notifier


Två små Google-applikationer till OS X som underlättar mitt liv.

Jag är en flitig Google-användare – all e-post går igenom mitt Gmail-konto, mina dokument sköts genom Google Docs och bloggar följs genom Google Reader. Därför vill jag tipsa om två små applikationer som underlättar och förbättrar min vardag framför min Macbook Pro.

Gmail Notifier
Officiell applikation från Google till OS X som kontinuerligt kontrollerar min brevlåda hos Gmail utan att jag behöver att en webbläsare uppe. Antal olästa e-mail visas i menyraden och information om nya e-mail visas som popups. Genom applikationens menyalternativ kan jag till exempel gå direkt till min inbox eller skapa ett nytt e-mail.

Reader Notifier
Troels Bay har utvecklat denna applikation, som i princip fungerar som Gmail Notifier fast för Google Reader. Ditt konto hos Reader kontrolleras kontinuerligt och när någonting nytt har publicerats i ett flöde får du en pop-up med information, samt att antal olästa inlägg i ett flöde visas i programmets meny.

Gott nytt år!
Jag hoppas att dessa två små applikationer också kan förbättra er vardag! Jag får också passa på att önska Gott nytt år – om några timmar beger vi oss till Bollnäs och en liten stuga där kompisgänget ska fira in det nya året.