Shopp – e-handelstillägg till WordPress


Den 30 december lanserades version 1.0 av e-handelstillägget Shopp till WordPress, som lägger till butiksfunktionalitet till din WordPress-installation.

ShoppUnder Features på Shoops webbplats kan du se exakt vad tillägget klarar av att göra. Stöd för PayPal Express Checkout och Google Checkout finns med från start, medans du har möjlighet att köpa stöd för PayPal Website Payments Pro, Authorize.net AIM och HSBC ePayments UK.

En officiell demoversion finns tillgänglig för dig som vill testa och det finns också ett antal butiker som redan använder Shopp som plattform, bland annat Sweat Shop Productions och OriginOne.

För mindre e-handelsbutiker som vill komma igång snabbt, utan de mest avancerade funktionerna verkar Shopp vara ett utmärkt tillägg och har du tidigare erfarenhet av WordPress kommer du enkelt att förstå butiksadministrationen.

Andra fördelar är att det är lika enkelt att bygga teman till Shopp som till WordPress och att du självklart har möjligheten att använda alla de andra tillägg som du normalt använder till WordPress (till exempel för SEO-optimering). Själva tillägget kostar $55 per webbplats medans en utvecklarlicens kostar $299.

Shopp på WordPress Weekly

Dagens program av podcasten WordPress Weekly är fokuserat på Shopp och i studion finns Jonathan Davis, utvecklare av tillägget. Riktigt intressant lyssning, bland berättar Jonathan varför han valde att utveckla ett eget tillägg när det redan finns andra e-handelsalternativ till WordPress och varför han har valt att ta betalt för tillägget.

I nästa program den 23 januari kommer Dan Milward som utvecklar det populäraste e-handelstillägget till WordPress, WP E-commerce, till studion – missa inte det om du är intresserad av WordPress och e-handel.