Fem svenska medieföretag som använder WordPress


WordPress är en publiceringsplattform på marsch framåt och främst är det företag verksamma inom mediesektorn som har insett fördelarna med att använda den öppna plattformen, istället för de mer traditionella systemen. Här presenteras fem svenska medieföretag som bygger hela eller delar av sin funktionalitet med WordPress.

2009-02-13
Johan Silfversten Bergman tipsar i kommentarerna att Skånemedia/Sydsvenskan använder WordPress MU som blogglösning (Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda).

2009-02-04
Jon tipsar i kommentarerna till detta inlägg om ännu en tidning som använder WordPress, Västerbottens Folkblad.

Spotify

SpotifyDen omskrivna och mycket populära svenska musiktjänsten Spotify använder WordPress 2.0.12-alpha för sin webbplats. Till skillnad mot många andra webbplatser på denna lista används WordPress främst som CMS-lösning.

Fokus

FokusVeckomagasinet Fokus har sedan 2007 byggt sin webb på WordPress, en webb som nyligen blev utsedd till ”Sveriges fjärde bästa mediasajt” av Internetworld.

Stureplan.se

Stureplan.seStureplan.se, som titulerar sig själva som Sveriges största livsstilsmagasin, använder WordPress 2.7 för sina populära bloggar där bland annat Carolina Gynning, Anna Hibbs och Bloggkommentatorerna har sina egna platser.

Allers förlag

FeminaEtt av de stora svenska mediehusen, Allers Förlag, rapporteras ha riktat in sig på WordPress och nyligen lanserades en ny version av modemagasinet Femina som är byggd på plattformen. Även Chic och Annons – Allers Förlag bygger på WordPress.

Helsingborgs Dagblad

HDHösten 2007 slängde HD ut sin egen-utvecklade blogglösning för att satsa på WordPress.