Jobbsituation


Det är som bekant dystra tider i många branscher och igår fick jag känna på det personligen, när det meddelades att min provanställning på Mogul inte förlängs – självklart en tråkig nyhet. Som det ser ut nu har jag alltså en månad kvar på företaget. Totalt är det cirka 10 personer som tvingas att gå från företaget och framför allt är det de unga (först in – först ut) som drabbas.

Jag brukar dock replikera rätt bra på situationer som kan upplevas som jobbiga och brukar istället få en trevlig dos motivation och energi att ta tag i det hela. Ett litet Bloggy-meddelande ledde till ett möte på måndag med den väldigt trevliga Simon Sundén från Iconvert och Anders Leijon, bland annat chefredaktör på Macworld ska få ta del ta min portfolio under helgen.

Under helgen ska även en ansökan till Automattic skickas in för positionen ”Happiness Engineer”. Ett långskott, men det skulle vara ett drömjobb att få jobba med WordPress under de förutsättningarna som erbjuds och eftersom jag har samlat på mig en del kompetens och erfarenhet av support under min relativt korta livstid så när jag ett litet hopp om att de ska nappa. Vi får se!

Är ni i behov någon med min kompetens (XHTML/CSS samt erfarenhet av bland annat EPiServer och WordPress) får ni gärna höra av er genom e-post eller telefon (070-255 75 88). Jag tar även emot frilansjobb (F-skatt finns).

PS. Nikke Lindqvist gjorde min dag med detta inlägg som jag ödmjukt tackar för, precis vad som behövdes! Jag har en riktig trevlig artikelserie på gång om optimering av WordPress som ni inte får missa. Förhoppningsvis dyker första delen upp under morgondagen. DS.