WordCamp Sverige 2009


Wordcamp SwedenPlaner på ett svenskt WordCamp kom upp under slutet av förra året (Artoo, WPK) men efter en snabb kontakt med Joakim Jardenberg för att kontrollera hur dessa planer har fortskridits verkar det för tillfället stå till. Därför är min intention att ta upp dessa planer igen och verkligen se till stenarna börjar att rulla.

Flera svenska företag är på väg eller har redan börjat använda WordPress i stor utsträckning (Allers Förlag, Fokus, Spotify) och bland svenska bloggare är det, precis som i övriga världen, enormt – därför borde intresset för ett liknande evenemang vara relativt stort, både ur ett kommersiellt perspektiv och ett användarperspektiv.

Vad är WordCamp?

WordCamp är ett evenemang fokuserad enbart på WordPress och arrangerades för första gången 2006 i San Francisco. Det första internationella hölls i Kina och bland annat Hamburg och Melbourne har haft egna evenemang.

WordCamp is a conference type of event that focuses squarely on everything WordPress. Everyone from casual end users all the way up to core developers show up to these events. These events are usually highlighted by speeches or keynotes by various people.

Här följer mina tankar kring utgångspunkter för ett svenskt WordCamp-evenemang och vilken fokusering som ska finnas.

  • Presentera WordPress som blogg, tidnings och CMS-plattform för personer sysselsatta i webb och mediebranschen, med lite eller ingen tidigare erfarenhet av plattformen.
  • Möjligheten att lära sig mer om hur WordPress används och kan användas som publiceringsplattform.
  • Få möjligheten att träffa, skaffa kontakter och utbyta erfarenheter/kunskaper med andra WordPress-intresserade personer.
  • Fungera som en mötesplats för företag med verksamhet inriktad på WordPress, för att till exempel underlätta vid rekrytering och möjliggöra samarbeten.

Låter detta intressant?

  • Skulle du vara intresserad att medverka på ett svenskt WordCamp?
  • Skulle du vilja hålla en föreläsning om WordPress på evenemanget?
  • Skulle du kunna tänka dig att hjälpa till med arrangemanget?
  • Skulle ditt företag kunna tänka sig att bidra till evenemanget?

För er som redan har anmält ert intresse av att föreläsa, sponsra eller delta till Gustav Holmström (Artoo) behöver inte kontakta oss igen!

Använd kommentarerna eller kontakta mig för att bidra med era åsikter och tankar om ett WordCamp i Sverige. Jag hoppas verkligen att vi under 2009 tillsammans kan stoltsera med Sveriges första WordCamp. Uppdateringar kring planerna kommer fortlöpande att publiceras här på bloggen.

Bilder från andra WordCamp-evenemang

Här är en samling bilder från andra WordCamp-evenemang runt om i världen, direkt från Flickr.

WordCamp 2007

WordCamp

WordCamp Genius Bar

WordCamp Philippines