Ta kontroll över inläggsrevisionerna i WordPress


I ett tidigare inlägg visade jag hur man genom att använda ett enkelt SQL-kommando kan ta bort alla sparade inläggsrevisioner ur en WordPress-databas.

Inläggsrevisioner är i grund och botten en mycket bra funktion, men eftersom WordPress-utvecklarna har bestämt att en ny revision ska sparas väldigt ofta så blir det snabbt väldigt många revisioner sparade för varje inlägg.

Det finns heller ingen inställning i administrationspanelen för att kunna ställa in om och hur inläggsrevisioner ska sparas, förhoppningsvis introduceras detta i version 2.8 av WordPress. Men fram tills dess kommer två alternativ för dig som vill ta och göra någonting åt detta nu.

Revision Control

Tillägg Revision Control har tagits fram för att kunna ge dig större möjlighet att bestämma hur funktionaliteten kring inläggsrevisionerna ska fungera. Du kan stänga av revisionerna, men också begränsa antal revisioner för varje inlägg för alla inlägg. Vill du att ett speciellt inlägg ska ha revisioner finns möjlighet att ställa in det i Skriv/Redigera-läget. En liten bonus är att du också kan ta bort en tidigare sparade revision.

Stäng av inläggsrevisionerna

Vill du inte alls använda funktionalitet för revisioner av dina inlägg går det att stänga av manuellt genom att öppna upp wp-config.php i din WordPress-katalog och lägga till följande kod.
[sourcecode language=’php’]
define(’WP_POST_REVISIONS’, false);
[/sourcecode]