Lägg till en administrationspanel på din webbplats


Det har varit hektiskt de senaste veckorna och tyvärr har bloggen blivit lidande, men nu är det dags att fortsätta med inlägg om publiceringsplattformen WordPress. I detta inlägg vill jag tipsa om WordPress-tillägget WordPress Admin Bar som jag själv har använt under en tid och har fastnat för.

Tillägget är inspirererat av bloggportalen WordPress.com som ger sina användare möjligheten att enkelt kunna nå administrationspanelen genom en toppmeny som syns när man är inloggad och besöker sin blogg. Detta tillägg gör exakt likadant men för fristående WordPress-installationer – lägger till en toppmeny med snabblänkar som gör det väldigt enkelt att byta från din webbplats till administrationspanelen och ta dig ditt i administrationen du vill.

Installationsprocessen är väldigt enkel. Ladda hem tillägget från WordPress, ladda upp i /wp-content/plugins och aktivera genom Tilläggshanteraren. När tillägget är aktiverat, läggs menyn automatiskt till på din webbplats. I tilläggets inställningar har du även möjlighet att bestämma exakt vilka länkar som ska synas i menyn och även om du även vill visa menyn i administrationspanelen.