Lägg till egna knappar i skrivpanelen


Att lägga till egna knappar i WordPress-editorn (som bygger på TinyMCE) kan vara en riktigt effektivt när du skriver många bloggposter. Man kan ändra manuellt i JavaScript-filerna som styr editorn, men dessa riskerar att försvinna vid en uppdatering.

Det smidigaste sättet att lägga till egna knappar till WordPress skrivpanel är att använda tillägget Post Editor Buttons som gör att du genom tilläggets gränsnitt kan lägga till en benämning (caption) på en knapp och sedan bestämma vad som ska sättas in före och efter den markerade texten. På exempelbilden har jag lagt in en egen knapp för H3.

Efter att ha lagt in knappen i tilläggets gränsnitt dyker den direkt upp i skrivpanelen.

Notera att tillägget vid var 10 sidladdning visar en text i WordPress footern, men det går att stänga av genom att välja ”No” efter frågan ”Link me once in 10 page loads in the footer”. Ladda ner tillägget från WordPress Plugins.