Fem rekommenderade tillägg till WordPress MU


WordPress MU är en plattform som gör det möjligt för dig att i samma installation och med samma databas sätta upp flera bloggar eller webbplatser – som till exempel används på bloggportalen WordPress.com.

Jag själv har bland annat använt WPMU för att bygga den tekniska plattformen till mitt projekt Sportbloggar.se. Nu tänkte jag dela med mig av fem tips på tillägg till WordPress MU som jag använder flitigt och rekommenderar.

New Blog Defaults gör det möjligt för dig som administratör för en WPMU-installation att bestämma inställningar globalt för nya bloggar, som till exempel vilket tema som ska användas, hur permalänkar ska vara uppbyggda och vad standardkategorin för varje ny blogg ska heta. En riktig tidssparare!

More Privacy ger dig möjlighet att kunna göra en blogg tillgänglig endast för till exempel inloggande användare eller administratörer vilket kan vara smidigt för till exempel interna bloggar i en publik installation.

Unfiltered MU tillåter användare på bloggarna att klistra in till exempel Javascript och Flash-kodsnuttar i inlägg och på sidor, som endast administratörer kan göra på vanliga WordPress-installationer. Gör det möjligt att till exempel använda <iframe> och <embed> i inläggen.

WordPress MU Domain Mapping är ett mer eller mindre officiellt tillägg som gör det möjligt att koppla domäner (till exempel difbloggen.se) till en underblogg på en WPMU-installation. Mycket smidigt, tyvärr medföljer inte funktionalitet för att kunna behålla användarsessioner över flera domäner, men det finns att tillgå om du är beredd att betala.

Peter’s Collaboration E-mails for WordPress MU gör det möjligt att lägga till användare som kan godkänna inlägg innan publicering baserad på vilken författare eller vilken kategori som inlägget är i och sedan notifierar per e-post när ett inlägg finns att granska.

Detta var mina fem rekommenderade tillägg till plattformen WordPress MU. Jag tror säkert att ni sitter på flera kompetenta tips, förhoppningsvis är ni solidariska med andra bloggläsare och delar med er av tipsen i kommentarerna till detta inlägg.