Importera YouTube-koder i WordPress MU


Den senaste månaderna har vi på We Up North arbetat med många WordPress MU-projekt och ett problem som har dykt upp i flera fall är att äldre innehåll ska importeras från olika publiceringsplattformar. När det innehållet som ska importeras till WPMU innehåller embed-koder från till exempel videotjänsten YouTube så strippar WordPress MU automatiskt bort dessa koder.

Tillägget Unfiltered MU gör det möjligt att använda embed-koder i editeringspanelen, men påverkar inte importen. Du har två alternativ – att manuellt editera filen kses.php i katalogen /wp-includes/. Följande kod ska läggas in under $allowedtags på rad 305 i filen.

När du har lagt till koden i kses.php och sparat filen så ska det fungera utmärkt att importera till exempel YouTubes embed-koder.

WPMUDEV har också ett tillägg som Allow Embedded Videos som gör exakt likadant. Jag har dock inte haft möjlighet att testa tilläggt, så kan inte garantera att det fungerar som det ska.