Är WordPress helt fel för dig som företagare?Blev av min far tipsad om ett pressmeddelande som ligger på Dagens Industri med rubriken Joomla och WordPress är helt fel för dig som företagare. Företaget bakom pressmeddelandet heter Mimmin och de utvecklar en egen webb-baserad publiceringsplattform som heter Snowfire och som de uppenbarligen försöker kränga med humor.

Vad sägs till exempel som citatet ”Vi är nog bäst i världen just nu”. Nej, det är ni inte. Först och främst får ni nog precisera er aningen när det gäller målgruppen ni riktar er mot. Och inte ens där är ni ”nog” bäst. Hört talas om Squarespace? Generella svepande och negativa omdömen om andra plattformar bör ni hålla er borta från – fokusera på er egen verksamhet.

Ärligt talat, ni verkar bygga ett rätt kompetent litet verktyg och det finns säkert en målgrupp för ert verktyg bland landets företagare, men ni kommer förmodligen aldrig att bli bäst med den där inställningen (motbevisa mig gärna). Och snälla – citera inte er själva med citat som skulle kunna passa på någon slags floskeltopp: ”Vi är förresten inte ens i det skiktet och rör oss. Vi har byggt en läcker och snabb sportbil.”.

Ni har byggt en Skoda från 90-talet (som Erik Falk twittrade). En Skoda som ni försöker kränga på ett patetiskt sätt.

Och för att svara på frågan i inläggets titel – Nej, WordPress är ibland helt rätt för företagare. Drupal också. EpiServer kan till och med vara det också. Allt handlar om behov.