Dela samma tillägg för flera WordPress-webbplatser


Must Use Plugins benämns tillägg som automatiskt aktiveras (och inte kan deaktiveras) i WordPress. Det är ett smidigt sätt att kunna säkerställa att nödvändig funktionalitet alltid laddas in.

Dessa tillägg laddas normalt in automatiskt om de finns i katalogen /mu-plugins/ under /wp-content/ i WordPress filstruktur.

Använder man en server med flera WordPress-installationer kan man använda en katalog med tillägg som laddas in av flera webbplatser, istället för att att hantera tilläggen separat per webbplats.

Här visar jag hur man enkelt kan sätta upp detta med hjälp av symboliska länkar och tillägget WP-MU-Loader.

1. Global katalog för Must Use Plugins

Logga in på servern via SSH och skapa en ny katalog för tilläggen som ska användas av flera webbplatser.
Placera sedan tilläggen du vill använda i den skapade katalogen. Vill du använda min samling kan du hämta den direkt via Git.

2. Länka in den globala katalogen till WordPress

Nästa steg är att skapa symboliska länkar från den nya katalogen till filstrukturen för de enskilda WordPress-webbplatserna, närmare bestämt till wp-content/mu-plugins/global-plugins.

3. Must Use Plugins från underkataloger

Som standard laddar WordPress bara in enskilda PHP-filer och inte underkataloger när det gäller Must Use Plugins, vilket hindrar filerna i den nyligen skapade globala katalogen från att laddas in.

Lösningen är att ladda ner WP-MU-Loader och placera tillägget i /wp-content/mu-plugins/wp-mu-loader/ för varje enskild WordPress-installation.

Flytta sedan filen mu-require.php i tillägget till /wp-content/mu-plugins/.

När WP-MU-Loader är på plats laddas tilläggen in i WordPress-installationerna automatiskt.

WordPress-Global-Must-Use-Plugins

Tilläggen som vi använder globalt på våra WordPress-servrar, bland annat för denna blogg, finns tillgängliga på Github. Det är båda tillägg som vi utvecklat själva och tillägg från andra utvecklare.

Välj ut tilläggen som passar dig eller använd hela paketet i sin helhet.

Ladda ner WordPress-Global-Must-Use-Plugins