Visa inte att du använder Yoast SEO


Yoast SEO för WordPressYoast SEO är ett väldigt populärt tillägg för sökmotoroptimering av WordPress-webbplatser. Om du precis som jag använder det och väljer att visa källkoden för din webbplats ser du att följande information skrivs ut innan SEO-taggarna.

<!-- This site is optimized with the Yoast SEO plugin v3.0.7 - https://yoast.com/wordpress/plugins/seo/ -->

Att skriva ut både tilläggets namn och versionsnummer är riskabelt ur ett säkerhetsperspektiv. Ifall en version innehåller ett säkerhetshål gör man det alldeles för enkelt för potentiella inkräktare att hitta sårbara webbplatser

Tyvärr finns det ingen inställning i tillägget för att ta bort detta om du inte använder Premium-varianten. Men genom att lägga till en enkel funktion i functions.php kan vi filtrera bort informationen helt.

Denna funktion är testad och fungerar med den senaste versionen (3.0.7) av Yoast SEO. Ett annat alternativ om du använder tillägg som Autoptimize eller W3 Total Cache är filtrera bort alla HTML-kommentarer.